Het vellen en rooien van bomen is een essentieel onderdeel van boomverzorging. Wilt u een boom verwijderen die in de weg staat of een heel bos rooien voor de ontwikkeling van een bouwterrein? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Vellen van bomen

Het vellen van bomen is het proces van het omhakken van een boom en het verwijderen van de stam, takken en wortels. Het kan gevaarlijk zijn als het niet goed wordt uitgevoerd, daarom is het belangrijk om een ervaren professional in te huren om het werk te doen. De juiste uitrusting en technieken is cruciaal om de veiligheid van iedereen in de buurt te waarborgen.

Na het vellen van de boom kunnen de resten worden verwerkt tot brandhout of worden afgevoerd naar een afvalverwerker. Wij bieden ook stobben frezen of uitfrezen van wortels aan, waarbij de boomstronk wordt weggefreesd om ruimte te maken voor nieuwe beplanting.

Rooien van bomen

Het rooien van bomen is het proces van het verwijderen van een hele boom, inclusief de wortels. Dit wordt vaak gedaan als de boom ziek is of als er ruimte nodig is voor een bouwproject. Het rooien van een boom is een grotere taak dan het vellen van een enkele boom. Het vereist meer gespecialiseerde apparatuur en kennis.

Als uw boom is aangetast door een onbehandelbare ziekte of aan het afsterven is, kunnen wij hem volledig demonteren en de wortels uitfrezen. We kunnen ook helpen bij het verwijderen van bomen na blikseminslag of stormschade. Als u uw tuin of oprit opnieuw wilt aanleggen en er bomen in de weg staan, kunnen wij deze ook verwijderen. Neem contact met ons op voor professionele boomverwijdering.

Het demonteren van bomen wordt zorgvuldig uitgevoerd, afhankelijk van de locatie van de boom. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van klimtechnieken. Hierbij wordt de boom vanaf de top gedemonteerd en de stukken voorzichtig worden neergelaten. In andere gevallen wordt er machinaal gedemonteerd, bijvoorbeeld bij het ontbossen van een groot stuk grond. In alle gevallen houden wij ons strikt aan de geldende veiligheidsvoorschriften. Wij zorgen ervoor dat uw boom op een professionele en veilige manier wordt verwijderd.

uitvrezen wortel boom

Wanneer moet u bomen vellen of rooien?

Er zijn verschillende redenen waarom u een boom moet vellen of rooien. De meest voorkomende redenen zijn dat de boom dood, ziek of beschadigd is. Bovendien kan de boom te groot worden en het zicht belemmeren. Of de boom kan interfereren met de infrastructuur van uw woning, zoals elektrische draden en pijpleidingen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een boom te rooien als onderdeel van een bouwproject.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van bomen een kapmachtiging of omgevingsvergunning vereist in bepaalde gevallen. Als u geen tijd heeft om deze vergunning aan te vragen, kunnen wij dit voor u regelen. Ons team van experts helpt u graag bij het verkrijgen van de nodige vergunningen. Op die manier kunt u zonder zorgen uw bomen laten verwijderen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.