Boomverzorging omvat verschillende aspecten, zoals onderhoud van bomen en behandelen van boomziektes en opsporen ervan, maar ook opruimen na stormschade en zonnebrand bij bomen behoren tot onze expertise. Als boomverzorgers vinden we dit een enorm belangrijk onderdeel van ons werk. Bomen zijn waardevolle elementen in onze omgeving en verdienen daarom de nodige zorg en aandacht. 

Onderhoud van bomen

Het onderhoud van bomen is belangrijk om problemen te voorkomen. Soms kan een boom te groot worden of ontstaan er lastige en gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld als de kruin van de boom te vol, hoog of breed wordt en daardoor het licht in je woning belemmert. Of als overhangende takken ervoor zorgen dat er geen hoge voertuigen meer onderlangs kunnen zonder schade te veroorzaken aan de carrosserie en de boom zelf. Ook dode takken kunnen gevaarlijk zijn en bij harde wind uit de boom vallen, met mogelijk stormschade tot gevolg. Gelukkig kunnen wij deze problemen oplossen zonder enige schade aan te brengen aan uw boom, het onderliggende terrein of aanpalende woningen.

Kortom, snoeien van bomen is een belangrijk onderdeel van boomverzorging. Het kan nodig zijn om de boom te vormen, om de groei te bevorderen, om dode takken te verwijderen of om de veiligheid te waarborgen. Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen om te snoeien, omdat dit van invloed kan zijn op de groei en de gezondheid van de boom.

boom gesnoeid

Bij het onderhoud van bomen maken wij gebruik van verschillende klimtechnieken, waarbij wij met behulp van touwen zonder schade aan uw boom, onszelf en ons materiaal de boom in hijsen om de benodigde werkzaamheden uit te voeren. De stukken die we verwijderen worden middels katrolsystemen voorzichtig neergelaten op de grond, zodat er ook geen schade ontstaat aan de bodem. Op deze manier kunnen wij efficiënt werken en is het mogelijk om ook bomen op moeilijk bereikbare plaatsen te onderhouden, zoals een volledig ingesloten tuin of een boom op een helling. Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies en onderhoud van uw bomen.

Opsporen en behandelen van boomziektes

Onder boomverzorging hoort ook het opsporen en behandelen van boomziektes. Wanneer uw boom er niet meer zo gezond uitziet als voorheen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een aantal voorbeelden zijn aantasting door ziekten, schimmels, of beschadigingen door grond- en graafwerken in de buurt. Gelukkig betekenen boomziektes niet altijd dat uw boom definitief verloren is. Door tijdig de juiste behandelingen en extra voeding toe te dienen, kunnen we meestal uw boom weer gezond maken.

Bemesting is bijgevolg essentieel voor een gezonde boomgroei. Bomen hebben verschillende voedingsstoffen nodig, zoals stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid meststoffen toe te dienen. En op de juiste momenten van het jaar, om de groei van de boom te bevorderen en om ziektes en plagen te voorkomen. Boomziektes behandelen en opsporen vergt bijgevolg heel wat expertise.

Het gebruik van preventieve middelen kan dus helpen om boomziektes te voorkomen. In geval van aantasting kunnen verschillende behandelingsmethoden worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn biologische bestrijding, chemische behandelingen en het verwijderen van aangetaste delen van de boom.

Boomziektes opsporten dennenvoetzwammen

Ten slotte is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemstructuur rond de boom. Teveel of te weinig water kan de groei van de boom beïnvloeden en kan zelfs leiden tot wortelrot. Een goede drainage en het regelmatig verwijderen van onkruid rond de boom is belangrijk. Deze zaken kunnen helpen om de groei en gezondheid van de boom te bevorderen. Ook deze zaken zien wij als boomverzorging!

Als u een afwijkend gedrag of uiterlijk bij uw boom opmerkt, twijfel dan niet om ons te contacteren. Onze expertise en ervaring met bomen zorgt ervoor dat we efficiënt boomziektes opsporen en behandelen.  Hoe sneller we kunnen vaststellen wat er aan de hand is, hoe sneller we uw boom kunnen behandelen en herstellen.

Professionele opruiming na stormschade

Na een storm kan uw tuin er behoorlijk verwoest uitzien door omgewaaide bomen, afgebroken takken en ander puin. Voor het opruimen na stormschade en om uw tuin weer veilig te maken, is het belangrijk om snel te handelen. Laat het opruimen van de stormschade aan professionals over. 

Bij ons kunt u terecht voor een efficiënte en professionele opruimingsdienst, waarbij we de beschadigde bomen en takken verwijderen en het puin afvoeren. Onze deskundige boomverzorgers zorgen ervoor dat uw tuin weer veilig en netjes wordt. Op die manier kunt u weer veilig genieten van uw buitenruimte. Neem contact met ons op voor meer informatie over het opruimen na stormschade.

Stormschade Melle

Zonnebrand bij bomen

Preventie zonnebrand bij bomen- jute

Onder boomverzorging valt ook het beschermen van bomen tegen zonnebrand. Zonnebrand bij bomen is een veelvoorkomend probleem dat optreedt wanneer bomen overmatig worden blootgesteld aan direct zonlicht. Het kan leiden tot scheuren in de schors, uitdroging en uiteindelijk de dood van de boom. Oorzaken van zonnebrand bij bomen zijn onder andere plotselinge blootstelling aan fel zonlicht na beschutting en het verwijderen van beschermende takken of bladeren.

De gevolgen zijn schade aan de schorsintegriteit, verzwakte boomgezondheid en verhoogde vatbaarheid voor ziektes. Preventieve maatregelen zijn het aanbrengen van een beschermende laag op de schors of het verminderen van blootstelling aan direct zonlicht. Laat het totaalpakket voor het verzorgen van uw bomen aan ons over!